Foredrag

Jeg holder af
at holde foredrag
Jeg har et rigt liv
og er taknemmelig for alt det,
der er kommet min vej i livet.

Kunstnerliv og Livskunst

- Lad os lege i livstræets krone

er en fortælling i foto, tegn, form, og farve, vævet sammen med Melaines eget liv, hendes fortid og hendes liv som jordemoder ude i verden og hvordan hun valgte, det hun inderligt brænder for.

I foredraget fletter hun sine to identiteter sammen.

Som jordemor må man ud over sit håndværk også være livskunstner, lidt præst, lidt psykolog og erhverve sig indsigt i den menneskelige sjæls forunderlige univers.

Som kunstner har jeg haft brug for mine evner med at holde mit focus og min koncentration – men jeg har styrket og videreudviklet evner som kreativitet og intuition.

I vil komme med på en rejse i den fysiske, vide verden.
I får indblik i hvordan naturens ornamenter, tegn og formssprog indsamles, hvordan farvepaletten skabes og vejen til det færdige maleri bliver født.

Parallelt hermed kommer I også med ind under huden på malerierne, deres skjulte historier, deres magi, indsigt og visdom.

Foredraget varer ca. 1½ time.

Sognepræst Lisbeth Kristensen ved Stilling Kirke
siger om Melaine Christensens foredrag
'Kunstnerliv og Livskunst'

Melaine er god til at formidle sit budskab. Med både ro, dybde og stor livserfaring er man helt tryg i hendes selskab og suger til sig.

Afghanistan - inden for og uden for murene

- om kvindelivet i det vestlige Afghanistan

Jeg har arbejdet 1½ år i Afghanistan, som jordemoder og billedkunstner (1999 – 2001) mens Talibanstyret endnu sad ved magten. Jeg arbejdede for Den danske Afghanistankomitè med at etablere en fødeklinik og uddanne afghanske jordemødre.

I 2006 og 2011 vendte jeg tilbage sammen med min mand Finn Christensen, for at undersøge nærmere hvad der videre var sket efter Talibanernes fald, det demokratiske valg og hjemkomsten af flere millioner afghanske flygtninge.

Under mit første ophold fik jeg via mit job nogle helt personlige relationer til flere afghanske kvinder. Jeg blev inviteret ind bag murene og fik indblik, i hvordan livet leves.

I foredraget inviteres I med ind i de personlige beretninger og får indsigt i kvindelivets mange nuancer både den helt traditionelle livsform på landet og den mere og mere moderne livsform i storbyen Herat.

Efter at USA i 2021 trak sig ud af Afghanistan er Taliban ulykkeligvis atter ved magten i Afghanistan.

Med fortsat kontakt til afghanere jeg kender – får I indblik i hvad det vil sige, at skulle forlade og flygte fra ALT du har kært.

Foredraget er en mosaik af fortælling, musik og billeder.

Varighed: 1½ til 2 timer.

Pris efter aftale.

Foredraget holdes også sammen med min mand Finn Christensen

Jeg tror på, at alle mennesker har en kraft. Den som er givet os i vuggegave.
Dybt inde har vi alle en vished om dens eksistens, men kender ikke altid dens ansigt. Vi kan lytte ind af, og følger vi dens vej, vil vi finde vores livline, vores livsnerve vejen til livsglæde og livsfylde.

Vi er alle en del af noget større.
Hvis vi følger vores indre stemme og følger vores magiske spor, vil universet åbne sig og understøtte os på alle måder.

Se, lyt og mærk indsigter der flytter

Søren Kierkegård sagde:
At vove er at miste fodfæste for en kort stund
Ikke at vove er at miste sig selv……

Tør vi leve vore drømme……